Ágyneműhuzat és lakástextil webáruház. Legyen egyedi, és különleges otthona. Mi ebben segítünk!

Ágynemű Pláza Blog

Kollégiumi Életkezdés: Hogyan válassz megfelelő paplant, ágyneműhuzatot és törölközőt kollégiumba

Kollégiumi Életkezdés: Hogyan válassz megfelelő paplant, ágyneműhuzatot és törölközőt kollégiumba

Üdvözöllek a blogunkban, ahol ma a kollégiumi életkezdés egyik fontos aspektusáról fogunk beszélni: az ideális paplan típus, ágyneműhuzat és törölköző kiválasztásáról. Gyerekeink első kollégiumi éve számos új kihívással és élménnyel jár, és mi, szülők, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legkomfortosabbá tegyük ezt az átmeneti időszakot.

 

 

  

 

 

 

Paplan és párna a kollégiumi ágyra

Az első és legfontosabb szempont a megfelelő paplan és párna kiválasztásánál a méret. A kollégiumok általában szabványos méretű ágyakkal rendelkeznek, ezért itt könnyű a választás hiszen a szimpla méretű 140x200 cm-es paplan, és hozzá a 70x90 cm méretű nagypárna, és egy 40x50 cm méretű kispárna szuper kombinációt add. Ezeket külön-külön is beszerethetjük, de garnitúrában mindig ideálisabb választás

 

 

 

 

Ágyneműhuzat a kollégiumban

Az ágyneműhuzat kiválasztásakor a kollégiumi élet specifikus igényeire is oda kell figyelnünk. A pamut anyag itt is előnyös, mivel segít elkerülni az irritációt és allergiát. Hasznos lehet olyan ágyneműhuzatot választani, amely könnyen fel- és levehető, mivel a diákok gyakran változtatnak ágyneműhuzatot. Szerencsére van lehetőség cipzáras kivitelre is.

A kollégiumi élet nem mindig jár luxus terekkel, így egy stílusos ágyneműhuzattal otthonossá tehetjük a gyermek szobáját. 

Kiszerelés szempontjából a 3 részes ágyneműhuzat garnitúrák a legideálisabbak, hiszen így a fenti paplangarnitúrára már kompletten egy új huzatot tudunk felhúzni.

A választás tekintetében mind fiús mind pedig lányos minták is elérhetőek. 

Fiúk részére az örök klasszikus, absztrakt vagy csíkos minták biztosan jó választás. Lányok számára akár egy szuper virágos, pillangós, vagy szíves? És az örök klasszikus! A minta nélküli kétszínű ágyneműhuzatok, szinte mindenki számára ideális lehet.

 

 

 

 

Gumis lepedő, a könyebb felhelyezhetőségért

Fontos paraméter a kollégiumi ágyak matrac mérete és vastagsága. Ezekre az ágyakara, általában a 100x200-as méretű gumis lepedő a legideálisabb választás, hiszen pillanatok alatt könnyedén fel tudják helyezni a fiatalok.

 

 

 

 

Erről se feledkezzünk meg! Törölközők a Kollégiumi Életben

A törölközők is fontos szerepet játszanak a kollégiumi életben. Kompakt méretű törölközőket érdemes választani, amelyek könnyen elférnek a diák utazótáskájában. A mikroszálas törölközők is kiváló választásnak bizonyulnak, mivel gyorsan száradnak és könnyen kezelhetőek.

 

 

Végezetül, emlékezz arra, hogy minden diák különböző, így érdemes a gyermeked preferenciáit és szükségleteit is figyelembe venni a választások során. Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek abban, hogy gyermeked otthonosan érezze magát a kollégiumban.