Ágyneműhuzat és lakástextil webáruház. Legyen egyedi, és különleges otthona. Mi ebben segítünk!

Ágynemű Pláza Blog

Milyen méretű ágyneműhuzat garnitúrát válasszak?

Milyen méretű ágyneműhuzat garnitúrát válasszak?

Szerencsére, könnyedén behatárolható a választható termékek köre.

Bébi, gyerek ágyneműhuzat garnitúra

Felnőtt ágyneműhuzat garnitúra

 

 

Első körbe kezdjük talán a legkisebekkel, a bébi gyerek ágyneműhuzat garnitúrákkal.


A Magyarországi szabvány óvodai méretű ágyneműhuzat garnitúrák, 100x140 cm méretű paplanhuzat, és a 40x50cm méretű párnahuzat. (természetesen, ha gyerek ágyneműhuzat garnitúrába, bébi paplant is szeretnénk, annak méretben mindig kisebbnek kell lennie, mint magának az ágyneműhuzatnak, de majd ezt egy későbbi cikkünkbe részletesen leírjuk)
Ezen ovis ágyneműhuzat méret lett, otthununkba a szabvány méretű kiságyakba is használatos gyerek ágyneműhuzat méret. Általánosságba ez az ágyneműhuzat méret, körülbelül 6 éves korig szokták ajánlani, ezen felül pedig már a felnőtt méretű ágyneműhuzat található meg.

Ovis ágyneműhuzat garnitúra kínálatunk


 

Második ágyneműhuzat méretünk a listában, a már felnőtt, 140x200 cm méretű paplanhuzat.


Egyik legelterjedtebb ágyneműhuzat méret, mind ifjúsági, mind felnőtt ágyneműk esetén is azonos méret. A 140x200 cm méretű ágyneműhuzat már ideális az egyszemélyes ifjúsági ágyakba, de két felnőtt számára is ideális választás, amennyiben külön takarót használnak. A 140x200 cm méretű paplanhuzat, webárúházunkba, szettben érhető el, amihez kispárnahuzat és nagypárnahuzat is jár (3 részes ágyneműhuzat) vagy duplán csomagolva egy nagyméretű normál lepedővel (7 részes ágyneműhuzat).
Ennél a típusnál fontos megjegyezni, hogy kiszereléstől függően, a csomag része egy kispárnahuzat és egy nagypárnahuzat is (7 részes ágynemű esetén duplán). A kispárnahuzat és nagypárnahuzat, szintén szabványosítva lettek. Kispárna esetén a szabvány párnahuzat méret a 40x50 cm, míg kispárna esetén a 70x90 cm.

 

3 részes ágyneműhuzatok >>>

7 részes ágyneműhuzatok >>>


 

Utolsó, fő ágyneműhuzat méret pedig a nagypaplanos, 220x200 cm méretű paplanhuzat.


Ezt a típusú ágyneműhuzat, jellemzően két személy száméra ideális választás, ha szeretünk párunkkal egy paplanon osztozni. A 220x200 cm méretű ágyneműhuzat garnitúra, 6 részes kivitelben érhető el oldalunkon. Az ilyen típusú csomagokba, megtalálható még a fentebb említett és jelzett méretű kispárnahuzat és nagypárnahuzat, 2-2 darabbal, valamint egy normál nagyméretű lepedő is. A 220x200 cm méretű ágyneműhuzat garnitúra, ideális választás a nagy franciaágyak esetén.

Nálunk ezen típusból is elérhető bőséges kínálat.