Ágyneműhuzat és lakástextil webáruház. Legyen egyedi, és különleges otthona. Mi ebben segítünk!

Ágynemű Pláza Blog

Melyik a legideálisabb ágyneműhuzat anyag típus számomra?

Melyik a legideálisabb ágyneműhuzat anyag típus számomra?

Segítünk az alábbi cikkbe behatárolni, pontosan melyik az az ágynemű garnitúra ami neked való!

 

 

 

Egyáltalán milyen típusú ágyneműhuzat garnitúrák léteznek? A kérdés jó, hiszen nem csak normál pamutvászon anyaggal léteznek ágynemű szett garnitúrák. Az eltérő anyagtípusoknak mindnek megvan a maga előnye, akár évszak szerint bontva is.

 

 

Kezdjük talán a legismertebb típussal, a normál pamut ágyneműhuzattal, vagy pamutvászon.

Ez a típusú ágynemű szett garnitúra, szinte mindenki számára ismert, talán a legelterjedtebb típus is. Ha valamihez hasonlítani kellene, akkor az ágyneműhuzat anyag típusa hasonló a normál póló anyaghoz. A normál pamut ágyneműhuzat nagy előnye, hogy egy könnyed légáteresztő anyag, nyáron hűs, télen melengető típus. Ha egy vastagabb típust választunk akkor vasalni se szükséges, elegendő csak kimosni reggel, felrakni a szárítóra, és már este egy nyugodt kellemes pihenést biztosít.

 

Kinek ajánljuk?

Szinte mindenkinek! Ahogy a leírásban is szerepel, az egyik legközkedveltebb típusú ágyneműhuzat garnitúra, szinte csak az ágyneműhuzat mintázata és kivitele szab határt neki. 

 

 

 

Következő ágyneműhuzat típus, a Krepp ágynemű szett.

A krepp ágynemű garnitúra, az elmúlt évekbe sajnos már nagyon divatjamúlt lett. Nagy előnye volt, hogy a krepp anyag miatt az ágyneműhuzatot nem volt szükséges mosás után vasalni. A háziasszonyok egyik kedvence volt, hiszen rengeteg munkától mentesítette őket. Azonban már a legtöbb egyéb típusú ágyneműhuzatot sem szokás vasalni, így a krepp ágyneműk sajnos egyre jobban feledésbe merülnek.

 

Kinek ajánljuk?

A krepp ágyneműhuzat garnitúra előnye ugyanúgy megmaradt, mosás után nem szükséges az ágynemű vasalása, ezt biztosítja számunkra 100 százalékban a krepp ágynemű szett.

 

 

 

Napjainkig egyik nagy kedven, közvetlenül a normál pamut ágynemű után, a Flanel ágyneműhuzat garnitúra.

A flanel anyag egyik legismertebb előnye, hogy a tipikus bolyhos, szöszös vastag ágyneműhuzat.

A régebbi időkbe ez a típusú ágyneműhuzat volt az egyik legmelegebb anyagtípus, közkedvelt volt minden téren, nem csak ágynemű gyártás során. Napjainkra már, a modernebb házak, jobb fűtésrendszerek, miatt ez az extrém vastag ágyneműhuzat anyag visszafogottabb lett. A legtöbb gyártó kínálatában lévő flanel ágynemű szett, már nem a hagyományos, szöszös, bolyhos kivitelű, hanem egy igazán vastag ágyneműhuzat, minimális kis szöszös anyaggal. A modernizáció egyik előnye, hogy már nem a tipikus izzasztóan meleg ágyneműhuzatot kapjuk egy flanel ágyneműhuzattal, de mégis sokkal melegebb, mint egy normál pamut ágyneműhuzat garnitúra.

 

Kinek ajánljuk?

Legfőképpen idősebbeknek, akik szeretnek jó meleg, puha ágyneműhuzattal tatarozni. Továbbá szezonálisan, a hűvösebb éjszakákra, érdemes 1-2 flanel szettet betárazni otthon így, ha hűvösebbre fordul az időjárás, máris van egy meleg pont otthununkba.

 

 

Ha már a hűvösség, aki jobban szereti a hűsölést, annak a nagy kedvence a szatén ágyneműhuzat, vagy pamutszatén ágynemű garnitúra, selyem ágynemű.

A szatén ágyneműhuzat garnitúra, az egyik leghűsebb ágynemű típus. A selyem anyag nagy előnye, hogy bőrünkkel érintkezve, egy nagyon kellemes, hűs érzést biztosít. Egy melegebb nyári éjszakákon, vagy kifejezetten olyan emberek számára, akik szeretnek hűvősebben aludni, a selyem ágyneműhuzat a legideálisabb választás. Az újabb modernebb változatban, már egy kombinált kivitelben érhető el. A pamutszatén ágyneműhuzat egyik oldala, normál pamut ágyneműhuzat, míg a másik oldala egy szatén, selyem ágyneműhuzat. Így alkotva egy tökéletes kombinációt, hiszen könnyedén tudunk váltani a hűs és a meleg oldal között.

A selyem ágynemű szett garnitúrára még jellemző volt, hogy nagyon elegáns, modern mintázatokkal érhető el. Olyan varrott minták, amik más ágyneműhuzat garnitúrák esetén nem valósíthatók meg.

 

Kinek ajánljuk?

A selyem, szatén ágyneműhuzat a hűvösebb időket kedvelők számára a legideálisabb választás. Azonban a flanel ágyneműhuzathoz hasonlóan akár szezonálisan használható ez a típus is. A nyári melegebb éjszakákra, egy nagyon jó, kellemes hűsítő érzést biztosít számunkra, és elősegíti a komfortosabb, nyugodtabb pihenést.

 

 

 

Plüss ágyneműhuzat, azaz „coccolino ágynemű”

Egy igazi különlegesség! A plüss ágyneműhuzat garnitúra, egy extrém vastag ágynemű szett. Ha az anyagát jellemezni kellene, akkor teljes mértékben egy plüssből megvart ágyneműhuzat garnitúra. A plüss ágyneműhuzat, nagyon szezonálisan elérhető ágynemű, kevés forgalmazó kínálatában érhető el.

 

Kinek ajánljuk?

Ez a típusú ágynemű szett, kifejezetten az extrém meleget kedvelők számára ajánlott típus, hiszen a polár anyag sajátossága a melegebb érzet. Esetlegesen hűvösebb helyeken fekvő otthonokba lehet ideális választás, hétvégi házakba, vadászházakba kedvelt típus.

 

Reméljük ezzel a pár soros ágyneműhuzat anyagtípus bemutatóval sikerült tisztább képet adnunk, az elérhető ágyneműhuzat garnitúrák típusvilágába. Webáruházunkba szinte az összes anyagtípus megtalálható, kérdés esetén pedig nagyon szívesen rendelkezésre állunk!