Ágyneműhuzat és lakástextil webáruház. Legyen egyedi, és különleges otthona. Mi ebben segítünk!

Ágynemű Pláza Blog

Milyen kiszerelésű ágynemű szett garnitúrát válasszak?

Milyen kiszerelésű ágynemű szett garnitúrát válasszak?

Segítünk ebben is behatárolni az ideális ágynemű szett garnitúrát!

 

 

Korábbi blog bejegyzésünkben már nagyvonalakba részleteztük, hogy ágynemű szett garnitúrában, a legelterjedtebb típusok, a 3 részes ágyneműhuzat, a 6 részes ágyneműhuzat és a 7 részes ágynemű garnitúra. De milyen a 2 részes ágyneműhuzat, vagy a 6 részes ágyneműhuzat szett biztosan nagy paplanos?

Első körbe kezdjük talán a legelterjedtebb típusukkal, amik ágyneműhuzat webárúházunkba is óriási választékba fellelhetőek.

 

3 részes ágynemű szett garnitúra

Ez az ágynemű garnitúra kivitel, a sokak által ismert egyszemélyes ágynemű garnitúra. Az ágynemű szett része, egy darab 140x200 cm méretű paplanhuzat, egy nagypárna huzat, 70x90 cm méretben, valamint egy darab kispárnahuzat, 40x50 cm méretben. A három elem összesége adja ki a 3 részes ágyneműhuzat garnitúrát.

 

6 részes ágynemű szett garnitúra

Ez a típus már egy összetetteb ágynemű garnitúra szett. Itt a legfőbb elem a nagyméretű dupla paplanhuzat, melynek mérete 220x200 cm. A nagypaplan mellé még jár kettő darab nagypárnahuzat (70x90 cm) valamint kettő darab kispárnahuzat (40x50 cm) is. a 6 részes ágynemű szett utolsó darabja pedig egy nagyméretű normál lepedő is, mely gyártótól eltérően álltalánoságba 200x220 cm méret vagy afelett szokott lenni. Ez a típus tökéletes egy franciaágyra ahol, két személy, egy takarót használ.

 

7 részes ágynemű szett garnitúra

Egyi legelterjedtebb ágynemű garnitúra kivitelét tekintve. A 7 részes ágynemű szett része, kettő darab normál, 140x200 cm méretű paplanhuzatott tartalmaz. Az ágynemű szett része még, a kettő darab nagypárnahuzat (70x90 cm) és a kettő darab kispárnahuzat (40x50 cm) is. A 7 részes ágynemű szett utolsó eleme szintén egy nagyméretű normál lepedő, ami gyártótól eltérően, minimum 220x200 cm méretű. Két személy számára, egy franciaágyra a legideálisabb választás.

 

Gyerek ágyneműhuzat garnitúrák, a 2 részes ágynemű szett

Két részes ágynemű garnitúra álltalánoságba a bébi gyerek ágynemű garnitúrák csoportjába tartozik. Itt a 2 részes ágynemű szett, egy paplanhuzatból (100x140 cm) és egy kispárnahuzatból (40x50 cm) adódik össze. gyerek ágynemű garnitúra esetén, ami kifejezetten bébi kiságyba valók (max. 6 éves korig) nem szoktak lepedőt tartalmazni.

 

+1 Speciális 6 részes ágynemű szett garnitúra.

Egyes gyártók esetében olyan 6 részes ágynemű garnitúra szettek is elérhetővé váltak, melyek NEM tartalmaznak lepedőt, és paplanhuzatból is kettő darab van a szettben. Ilyen típusú 6 részes ágynemű szett, amiben kettő darab normál egyszemélyes paplanhuzat (140x200 cm), kettő darab nagypárnahuzat (70x90 cm) és kettő darab kispárnahuzat (40x50 cm) található a szett részeként. Ilyen típusú ágynemű garnitúra a manapság igen divatos Mr. & Mrs. ágyneműhuzatok.